Intellivent SKY

2018-11-01

En världsunik badrumsfläkt från Småland

Nu lanserar ventilationsföretaget Fresh badrumsfläkten Intellivent SKY, 

en helt banbrytande världsnyhet som är starkare och smartare än någonsin. Med en unik luktsensor, överlägsen tryckförmåga och avancerad fuktkontroll är Intellivent SKY optimerad för att skapa en frisk och behaglig badrumsmiljö. 

 

Den första november lanserar Fresh världsnyheten Intellivent SKY. 

Helt i enlighet med sin egen devis att vilja förse världen med ett hälsosamt inomhusklimat, har Fresh utvecklat en helt unik badrumsfläkt med sinnrika sensorer.  


Lukt och fukt försvinner fort 

Som enda fläkt i världen har Intellivent SKY utrustats med en luktsensor som känner av starka lukter. När sensorn upptäcker en stark lukt ökar fläkten varvtalet och avlägsnar snabbt lukten för att luften hela tiden ska kännas fräsch.

- Vi har utvecklat en sensor som reagerar på en uppsjö av starka dofter. Spray, deodorant, rakvatten och parfym till exempel. För att inte tala om mindre väldoftande lukter. Så fort fläkten märker av en ökad mängd av någon lukt ökar den takten och börjar vädra ut, berättar Tomas Söreke, tekniker på Fresh AB. 


Överlägsen tryckförmåga

Intellivent SKY har en helt överlägsen tryckförmåga. Detta gör att fläkten klarar långa kanaler och böjar utan att göra avkall på ventilationsförmågan. 

- Förutom en sensor som känner av lukter finns det en sensor för fukt och du hinner inte stå i duschen många sekunder innan fläkten sätter igång. Hur snabbt beror på vilka inställningar du har valt, men i ett normalt badrum kommer problemen med exempelvis imma att minska avsevärt eller försvinna helt och håller, förklarar Tomas. 


Inställningar via touchpanel 

Intellivent SKY fortsätter imponera med att vara först med en touchpanel. En intuitiv panel aktiveras när du touchar på/avknappen. Med hjälp av panelen kan du enkelt styra fläktens viktigaste funktioner och när du är klar slocknar panelen och blir i det närmaste osynlig igen.


Möjlighet att finjustera via App

Med den nya Bluetooth-appen Fresh Ventilation kan du skräddarsy ett flertal funktioner för att passa just dina förhållanden. Praktiskt när fläkten sitter i taket och du har svårt att nå upp till touchpanelen. 

- Med appen finns det ytterligare möjligheter att göra finjusteringar. Du kan bland annat ställa in timer och ändra varvtal helt steglöst. Dessutom kan du med appen pausa eller, vid hög fuktighet exempelvis, boosta fläkten under en begränsad tid. En annan fördel med appen är att vi hela tiden kan uppdatera den och tillföra förbättringar, utvecklar Tomas. 


Kvalitet måste få ta tid

Det har tagit tre år av intensivt arbete för att utveckla Intellivent SKY. Enligt Eva Thunholm, VD på Fresh, har det varit viktigt att låta arbetet få ta den tid som krävs. Inte minst har man velat försäkra sig om att fläkten verkligen lever upp till de högt satta kraven. 

- När vi nu säger att vi introducerar den bästa badrumsfläkten på marknaden kan vi stå bakom påståendet till hundra procent. Vi har jobbat hårt med alla detaljer, bara att höja kraften i motorn och ändå behålla samma låga ljudnivå har krävt en hel del av ingenjörskonst från våra duktiga tekniker. 


Smidig installation

En annan viktig detalj man tagit stor hänsyn till är att fläkten ska vara enkel att hantera för såväl installatörer som användare. Att funktion, kvalitet och design ska gå i perfekt harmoni.

- Användarvänlighet är ju sedan gammalt ett kännetecken för svensk design och kvalitet. Intellivent SKY är inget undantag. Det är med stor glädje och stolthet som vi på Fresh nu kan presentera världens bästa badrumsfläkt avslutar Eva.  


Läs mer på

 

www.fresh.se

www.intelliventsky.se